Преминете към съдържанието

Новини

Второ издание на Летен театрален форум в Габровския театър

Второ издание на Летен театрален форум в Габровския театър

Тази година актьорското ателие ръководи Веселка Кунчева с екипа си. Канят публиката на показ с вход свободен на 10 юли

От 1 до 10 юли Габрово отново се превръща в средище на театралните творци. Второто издание на Летен театрален форум ще събере на една сцена актьорската трупа на ДТ „Рачо Стоянов“ с 15 млади актьори. Те ще работят заедно с Веселка Кунчева и екипа ѝ – Мариета Голомехова, Явор Кунчев, Милен Апостолов. Ателието е вдъхновено от романа „Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд и е озаглавено „Да изгубиш себе си“. Oще на 10 юли габровските зрители ще могат да проследят представянето на резултатите от 10-дневната работа.

На есен лабораторният процес ще прерасне в създаване на спектакъл, чиято премиера се очаква да бъде в края на годината.

Програмата на форума включва още и два уъркшопа и няколко творчески срещи.

Работилниците ще разширят кръгозора от умения и познания на актьорите. С тях специално ще работят художествената гимнастичка Елизабет Паисиева и полският режисьор Марек Кошчилек, създател и ръководител на Театър „Крик“.

Вечерните творчески срещи имат за цел да донесат вдъхновение и обмяна на опит. Специалните гости, които ще поздравят участниците с работата си и ще внесат още вдъхновение по време на събитието, са „Малка театрална компания“, Димитър Иванов – Капитана, Радина Думанян, Милица Гладнишка, Иван Велчев и Николай Воденичаров – Никеца.

Освен актьори в Габрово пристигат и 8 души, които ще присъстват наблюдатели. Те са режисьори и журналисти с интерес в работата на актьора.

По време на събитието Габрово се насища с творческа енергия, а присъствието на гостите носи обновление и колоритност за града.

Финалният показ на резултатите от проведеното ателие ще започне в 19:00 на 10 юли. А събитието ще обобщи постигнатото и ще зададе очакване за предстоящата премиера. Входът за показа е свободен. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.