Преминете към съдържанието

Новини

МТФ на комедийния и сатиричния спектакъл – Габрово 2023 събира предложения за селекция

МТФ на комедийния и сатиричния спектакъл – Габрово 2023 събира предложения за селекция

Между 2 и 7 април 2023 година организираме първия Международен театрален фестивал на комедийния и сатиричния спектакъл. Събитието идва като наследник на Международния фестивал на комедийния спектакъл.

  • Заглавие и екип;
  • Продължителност на спектакъла,
  • Линк с информация за спектакъла от сайта на театъра;
  • Възможни дати между 15 септември и 30 ноември 2022 г., на които бихме могли да гледаме представленията на местна сцена или при гостуване около Габрово.

От септември до края на ноември екипът на театъра ще гледа родните комедийни и сатирични заглавия, които са имали или ще имат премиера между септември 2021 г. и края на ноември 2022 г. След това ще бъде направена селекцията и програмата на фестивалното издание. За целта обявяваме срок до 30 септември за държавните театрални институции или частни формации и театри да ни изпратят следната информация за спектаклите, които спадат в категорията комедиен и/или сатиричен спектакъл и са имали премиера в посочения период:

!!! Моля, имайте предвид, че спектакли, които използват пропадала и въртящ се кръг, не могат да бъдат технически реализирани на сцената на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ и няма как да участват в селекцията.

Вашите предложения и информацията за спектаклите може да изпратите на имейл адрес festival@dramagabrovo.com не по-късно от 30 септември 2022 г.

Предишна публикация
Зад завесата на новия сезон и бъдните срещи

Зад завесата на новия сезон и бъдните срещи

Виж повече
Следваща публикация
77 билета по 7 лева за  сезон 77 на театъра

77 билета по 7 лева за сезон 77 на театъра

Виж повече