Преминете към съдържанието

Новини

Театралният февруари’23 ще донесе премиера на „Глупаци“

Театралният февруари’23 ще донесе премиера на „Глупаци“

До 18 февруари, когато е премиерата на най-новото ни заглавие „Глупаци“ от Нийл Саймън, реж. Валерия Минева, трепетно ще се подготвяме за събитието с репетиции, монтаж на декор, проби за костюми, организиране на фотосесии. Спектакълът ще има и втора премиерна дата на 20 февруари и се надяваме, че ще Ви срещнем в една от двете вечери по уличките на градчето Кюленчиков, в което се развива действието в пиесата на Нийл Саймън. В тази комедия ще проследим пътешествието на младия учител Толчински до новото му работно място, в което среща чудноватите си работодатели сем. Зубритски и техните още по-ексцентрични съграждани. Как младежът ще се справи със задачата си да образова местните? Дали ще успее да премахне определението „глупаци“ от списъка с думи, които ги описват? Все въпроси, на които ще си отговорим, когато гледаме представлението.

На 24 февруари след „Глупаци“ на сцената ни от Ловешкия театър ще дотичат „Службогонци“. Те ще се надпреварват за сладък държавен пост в класическата комедия от Иван Вазов с режисьор Николай Урумов.

Утрото на 25 февруари ще започне със Съботно приключение в театъра и „Приказливко в страната на думите“. Заповядайте със своите деца за едно невероятно пътешествие в царството на словото.

В предпоследния ден от месеца, 27 февруари, ще разберем за „Мечтата на Наташа“, която ще ни бъде споделена от Поля Йорданова. За ролята си в спектакъла актрисата е наградена с Награда „Икар“ 2021 в категория „Дебют“ и Награда „Най-добра актриса“ в Международен фестивал „МоноАкт” – Косово.

За финал на 28 февруари ще чуем как звучи една „Телефонна любов“ – гостува Искра Радева и нейният театър „Искри и сезони“.

Макар и с по-малко дни през втория месец, сме намерили достатъчно възможности, за да се срещнем. Така, че Ви напомняме да си оставите време за театър.

Важно! Спектакълът „Салиери“ няма да се състои.

Предишна публикация
Промени в програмата на Драматичен театър – Габрово

Промени в програмата на Драматичен театър – Габрово

Виж повече
Следваща публикация
Отворена покана за кандидатстване за участие в Летен театрален форум 2

Отворена покана за кандидатстване за участие в Летен театрален форум 2

Виж повече