Преминете към съдържанието

Новини

Март, в Габровския театър!

Март, в Габровския театър!

През месец март, в Габровския театър на сцена се завръщат едни от най-обичаните ни представления. Вижте програмата ни за целия месец и на какви нови и интересни събития ще можете присъствате в салона, някой от тях ще бъдат показани за първи път на сцена в Габрово.

Втората премиера на спектакъла „Любовни истории“ от автора Иво Сиромахов се състоя на 4 март с изключителен успех и пълен салон (съгласно всички разпоредби на здравните власти и спазване на всички противоепидемични мерки.) Усмихнатите зрители дълго аплодираха актьорите за изпълненията им. Благодарим на Община Габрово и Държавен куклен театър Габрово за цветята по случай премиерата ни. Следващата дата на спектакъла е 1 април. Повече за спектакъла може да видите в статията Любовни истории бушуват на габровска сцена!

март в габровския театър

На 9 март, за пътви път в Габрово ще видим колаборацията между диригента от Велико Търново – Владимир Бошнаков и оркестъра на плевенската филхармония. Звездна компания са солистите Васил Петров и Русалина Мочукова. Всички те ще ни изпълнят най-големите шедьоври от операта, мюзикъла и филмовата музика. Концерта е от най-новите в афиша на филхармонията и се радва на голям интерес от публиката въпреки пандемичната ситуация. Побързайте и резервирайте своите билети на касата на театъра или позвънете на 0896 745 100.

март в габровския театър

„Свекърва“ отново на сцената …

„Свекърва“-та на габровския театър се завръща на сцената след точно една година прекъсване. На 6 март започнаха възстановителните репетиции на спектакъла, като няколко дни преди това екипа се събираше с хореографа Светлана Цвяткова за да репетира изключително сложните танци в спектакъла.

Към екипа на представлението се присъединяват Любомира Башева – в ролята на г-жа Керекова и Найден Банчевски в ролята на доктора и поручика. Изминалата повече от една година от последното представление и промяната в екипа гарантират, че ще видите нов спектакъл, затова не го пропускайте! Билетите са в продажба и се изчерпват бързо.

март в габровския театър

„Иванка Курвоазие на три морета“ в София

За съжаление габровската публика няма да се срещне с „Иванка Курвоазие на три морета“ през март, в габровския театър, поради заболяване на човек от екипа. Закупените билети могат да се върнат на касата на театъра или да бъдат заменени за друга постановка от програмата ни.

Най-новия спектакъл на Васил Дуев – Тайг обаче ще се изграе премиерно в София. „Иванка Курвоазие на три морета“ ще превземе и Младежки театър „Николай Бинев“ на 17 март от 19 часа. Билетите се продават на касата на театъра или онлайн тук.

март в габровския театър

Завръщат се и детските спектакли през март в габровския театър! „Съботно приключение в театъра“ ще има едно издание този месец, на 20 март от 11 часа, когато на сцената ще излезе Приказливко. Той ще ни разкаже за силата на думите и затова как трябва да внимаваме как ги използваме. Репетициите на спектакъла започват на 18 март. Билетите са в продажба на касата на театъра и онлайн.

март в габровския театър

Неделята на 21 март е запазена за музиката, в най-чистата ѝ форма. След триумфа на голямата сцена на Народен театър „Иван Вазов“ в София и безбройните добри отзиви от театралната критика, не пропускайте спектакъла „Салиери“ и на габровска сцена. Неделният ден е изключително подходящ да се потопите в атмосферата на виртуозни класически изпълнения на живо от пианистката Инес Симеонова и актьора Димо Димов, които заедно ще разкажат и историята за старата вражда между Моцарт и Антонио Салиери.

„Седмицата на театъра“, както условно ще я наречем е седмицата, в която се чества международния ден на театъра – 27 март. Като за начало – спектакъла „Лейтенант Густл. Да обичаш живота“ се завръща след дълго прекъсване на 23 март от 19 часа.

За първи път в Габрово – съвременен танцов перформънс!

В средата на седмицата, на 24 март, габровската публика ще може да се потопи в един съвсем различен вид изкуство – това на танца. Не пропускайте танцовия спектакъл „dragON a.k.a PONY“. Щастливи сме, че за първи път от много години насам, габровския театър е домакин на танцов спектакъл. Колаборацията се случва благодарение на нашите приятели от ТАМ – Велико Търново и STEAM ROOM. Спектакъла е с номинация ИКАР за съвременен танц и перформънс през 2020 година. Повече информация може да откриете в събитието във Фейсбук: https://tinyurl.com/yd6zw96w . Публиката на спектакъла ще бъде разположена на сцената, което ограничава местата до общо 35 броя. Това оазначава, че те са силно ограничени и ако искате да станете свидетели на едно невероятно танцово изживяване, ви препоръчваме да закупите Вашите билети възможно най-скоро.

март в габровския театър

На 27 март актьорите ни ще празнуват на сцената и ще изпълнят празника със смисъл. Гледайте отново „Под игото – 1894-та“ в международния ден на театъра. Юбилейния спектакъл на габровския театър ще се играе отново на сцена в Габрово преди да тръгне на турне из страната през април.

Повече за „Под игото – 1894-та“ прочетете в статията „Под игото – 1894-та“ между политиката, историята и раждането на един роман.

Поля Йорданова ще се превъплати в образа на бунтарката Наташа и ще взриви сцената на 29 март. Вижте какво обича, какво мрази и за какво мечтае едно 16 годишно момиче и как ще направи така, че да сбъдне мечтата си.

Руски вечери в Габрово

На 31 март, отново след голямо прекъсване се завръщат „Руски вечери с микроскоп“ по текстове на Антон Павлович Чехов и Василий Шукшин. Колаборацията между три текста на двамата автори е виртуозно съчетана от Петринел Гочев. Перфектно изпълнена от Надежда Петкова, Поля Йорданова, Таня Йоргова, Петко Петков и Стоян Руменин.

Цялата програма за месец март вижте ТУК

Билети за всички спектакли може да намерите и онлайн на EPAYGO.BG

Свържете се с нас на 0896 745 100

Последвайте ни във Фейсбук

Последвайте ни в Инстаграм

Абонирайте се за канала ни в YouTube:

Предишна публикация
„Любовни истории“ бушуват на габровска сцена

„Любовни истории“ бушуват на габровска сцена

Виж повече
Следваща публикация
„Свекърва“ се завърна с нови актьори на габровска сцена

„Свекърва“ се завърна с нови актьори на габровска сцена

Виж повече