Преминете към съдържанието

Новини

Коледният ни театрален фестивал носи билети за „Цар Лъв“ в Лондон и много други награди

Коледният ни театрален фестивал носи билети за „Цар Лъв“ в Лондон и много други награди

За поредна година в началото на очаквания от мнозина месец декември Драматичен театър „Рачо Стоянов“ подготвя специален празник за своите зрители. През 2022 г. Коледният фестивал започва на 6 декември, ще продължи 6 вечери и ще приключи в неделя на 11 декември.

Всяка фестивална вечер предлага различно театрално преживяване и освен този личен подарък, който всеки може да си осигури, театърът отново организира на томбола с награди, в която могат да участват всички зрители и гости на Габрово, закупили билети за спектаклите от програмата на фестивала.

Голямата награда е самолетни и театрални билети за двама за посещение на мюзикъла „Цар Лъв“ от програмата театър Lyceum  в Лондон. Настаняването за две вечери също е осигурено. Пътуването ще бъде осъществено до средата на м. юни 2023 г.

Част останалите изненади за зрителите са:

– Златен билет за всички премиери на ДТ – Габрово за 2023 година;

– Ваучери за пазаруване в Ozone.bg на стойност 50 лв.;

– Книги от Пощенска кутия за приказки;

Печелившите ще бъдат изтеглени след края на последния спектакъл от програмата на фестивала на 11 декември. Пълен списък на наградите и условия за участие в томболата можете да намерите тук.

Програмата на Коледния фестивал започва със спектакъла „Свекърва“. Тя ще се развихри на сцената на театъра на 6 декември. Тази вечна семейна комедия с хумор и страст ще осигури една забавна и отморяваща вечер за зрителите.

На 7 декември семейната тематика продължава и то отново в комедиен план с гостуващия спектакъл „Отчаяни съпрузи“. Актьорите Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров се изправят във формата на стендъп комедията, за да споделят историите на трима приятели – единият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години.

На 8 декември две семейства се събират на „Вечеря с приятели“. С чаша тъга и порция смях Асен Блатечки, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева и Кристина Янева ще сервират въпроса как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата.

Вечерта на 9 декември ще ни срещне с една „Откачена фамилия“. В чата момче и момиче неочаквано откриват, че бащите им… Това е началото на пиесата, написана от „Кралят на комедията“ Рей Куни. Какъв ще е развоят на шеметните събития в спектакъла проверете сами!

На 10 декември отново е време за любов. Искра Радева, Георги Кадурин, Теодор Елмазов, Мариана Миланова искрено ще внесат топлина и романтика в декемврийската вечер с комедията „Телефонна любов“ на Нийл Саймън.

Коледният фестивал завършва на 11 декември с изненадващ вариант на приказката „Снежанка и седемте джуджета”. Само че „Една голяма и седем малки“ е спектакъл за възрастни, който с помощта на клоунадата и комедията преобръща познатото.

Изберете заглавие от разнообразната програма и една приятна театрална вечер може да ви донесе награда от фестивалната томбола.

Програмата за декември включва още спектакъла „Войната на Микеланджело“ на 19 декември. Празничното настроение ще бъде подсилвано от следните коледни събития:

Предишна публикация
Промени в програмата на театъра

Промени в програмата на театъра

Виж повече
Следваща публикация
Афиш и награди – Коледен театрален фестивал – 6-11 декември 2022

Афиш и награди – Коледен театрален фестивал – 6-11 декември 2022

Виж повече