Skip to content
A mother-in-law

Repertoire

A mother-in-law

Постановка

Тази страшна дума „свекърва“ и всички образи, ситуации и представи, които изплуват с нейното произнасяне са едни от най-популярните обекти на страхове, шеги и закачки по нашите географски ширини. Още в началото на XX век тази тема се оказва плодотворна и пиесата на Антон Страшимиров му носи втора награда в анонимния конкурс за откриването на Народния театър.

През годините комедията „Свекърва е търсена и поставяна на много места из страната. А в XXI век режисьорът Петринел Гочев се заема с него, за да създаде един неповторим спектакъл. Класическият триъгълник син/съпруг-съпруга/снаха-майка/свекърва се допълва от роднини и трети лица, всеки с интересите си от раздялата на младото семейство.

Заплетените отношения и чувствата на персонажите са представени чрез страстно танго и валс, клоунадни и гротескни зрелищни сцени. На сцената в динамичен ритъм виждаме богатството от възможности една комедия за бита и нравите на българина от миналия век да се превърне в пъстър разказ за фалша, поевропейчването и водещите материални интереси. Неми етюди, гротеска, брилянтна хореография, пародия и огромен екипен труд стоят зад този великолепен спектакъл, който ще ви забавлява и очарова с изобретателността си.

Награди от Международния фестивал „Хомо луденс“ 2019 – Николаев, Украйна:

*Постижения в театралното изкуство

*Най-добра сценография

Duration

2 hours

Premiered on

Постановъчен екип

Director
Set designer and costumes
Composer
Choreography

Актьори

Nadezhda Petkova
Stoyan Rumenin
Violina Doczeva
Lyubomira Basheva
Adriana Dimova
Dimo Sava Dimov
Petko Kojchev
Peter Rangelov