Skip to content

News

Селектирани участници и новини за Летен театрален форум 2022

Селектирани участници и новини за Летен театрален форум 2022

Ясни са селектираните участници за Летен театрален форум 2022 – Габрово. Събитието ще се случи между 4 и 11 юли, по инициатива на актьорите Гергана Змийчарова, Светослав Славчев и Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово. Провеждането на форума е възможно, благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по Програма „Творческо развитие“.

В първите юлски дни трийсет актьори и студенти по актьорство ще бъдат активни участници в целодневен тренинг, а двама режиьсьора, един театровед и една класическа певица ще бъдат наблюдатели на процесите. Програмата включва ежедневни сутрешни тренировки и 3-часови репетиции по актьорско майсторство с режисьора Петриенл Гочев, по пеене с оперната певица Гергана Николаева и по танц с хореографа Светлана Ярмоленко. Всеки следобед от 4 до 9 юли участниците ще имат специален тематичен уъркшоп, който да развива различни качества и умения у актьора. Работилниците ще бъдат ръководени от изявени професионалисти в изкуството – д-р Емил Видев, Йоана Темелкова, Елизабет Паисиева, Петринел Гочев, Георг Жено, Васил Василев.

Вечерите на участниците ще бъдат посветени на творчески срещи с именити театрали. За да бъдат гости в тях специално ще пристигнат – Руси Чанев, Валентин Ганев, Меглена Караламбова, Силвия Лулчева, Боряна и Милко Йовчеви.

Оперната певица Гергана Николаева ще посвети специален концерт на събитието и всички участници. А спектакълът на Народен театър „Иван Вазов“ „Теремин: музика, любов и шпионаж“ (от Петър Зеленка, постановка – Валентин Ганев, режисура – Николай Гундеров) ще гастролира в Габрово и ще бъде друг важен акцент от програмата на форума.

Заключителната част на 8-дневния тренинг ще бъде театрален показ, безплатен за всички граждани и гости на Габрово. Той ще се случи на 11 юли от 19:00 часа на сцената на Драматичния театър.

Селекцията на участниците във форума е направена в комисия от състав – председател – Петринел Гочев и състав Гергана Змийчарова, Светослав Стойчев, Петко Койчев (директор на Драматичен театър – Габрово). Ето и списък на избраните участници:

Активни участници:

1. Виолина Доцева

2. Вероника Тодорова

3. Катя Иванова

4. Михаела Матева

5. Ралица Арнаудова

6. Гергана Либова

7. Борис Кръстев

8. Ванина Попова

9. Мария-Магдалена Арнаудова

10. Мелин Ердинч

11. Яна Зайкова

12. Иван Колев

13. Петър Рангелов

14. Преслава Георгиева

15. Ралица Нейкова

16. Христина Тодорова

17. Борислав Апостолов

18. Ния Балчева

19. Надежда Георгиева

20. Янна Генчева

21. Благовест Мицев

22. Ангела Канева

23. Борислав Вълов

24. Карина Борисова

25. Теона Димова

26. Никола Манолевски

27. Грета Маринова

28. Жаклин Георгиева

29. Катерина Петрова

30. Мадлен Чайлева

Слушатели:

1. Алисия Томова

2. Виолета Станкова

3. Борис Зафиров

4. Веселин Тотев

Previous Post
Първи репетиции на „Сводът“, турнета и Летен театрален форум подготвя театърът в първите дни на юни 

Първи репетиции на „Сводът“, турнета и Летен театрален форум подготвя театърът в първите дни на юни 

Read more
Next Post
Един необикновен театрален сезон – 2021/22

Един необикновен театрален сезон – 2021/22

Read more