Преминете към съдържанието
Пистолет в торнадо

Репертоар

Пистолет в торнадо

„Пистолет в Торнадо”
с премиера на българската театрална сцена
Моноспектакъл с участието на Весела Бабинова
В ролята на главната героиня, Анджела, се превъплъщава Весела Бабинова, а сюжетът е тясно обвързан с Хамлетовия монолог “Да бъдеш или да не бъдеш” от едноименната Шекспирова пиеса. Историята ще ни срещне с една жена на средна възраст в американско градче.
Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи. Автор на пиесата е Лорън Гъндърсън – един от най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 година насам, оглавявала списъка цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023 г.
„Това е пиеса, в която аз играя Анджела – един много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: “Аха, ясно”, но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто: “Думи, думи, думи.”, споделя Весела Бабинова за ролята си.
Изправена пред смъртна опасност, барикадирана в мазето и криеща се от бушуващото горе торнадо, Анджела използва последното, което ѝ остава – чувството за хумор. Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота ѝ не е съвсем подредено. Опитва се да не лъже, но го прави постоянно. Как така всичко рязко се обърка? Едно торнадо може да обърне наопаки целия ти живот.
Режисьор е Васил Дуев – Тайг, сценографията и костюмите са сътворени от Елис Вели, а музиката е дело на Антони Рикев.

Продължителност

1 час и 15 минути

Премиера на

Постановъчен екип

Васил Дуев – Тайг

Актьори

Весела Бабинова