Отворена покана за кандидатстване за участие в Летен театрален форум 2

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово отправя отворена покана за кандидатстване за участие във второто издание на Летен театрален форум. Събитието ще се случи между 1 и 10 юли 2023 г. в Габрово.

10-дневното ателие ще бъде ръководено от Веселка Кунчева и нейния екип – Мариета Голомехова, Явор Кунчев и Милен Апостолов. Темата на ателието е „Да изгубиш себе си“ с драматургичен материал: „Портретът на Дориан Грей“. Резултатите, постигнати по време на ателието, ще бъдат основа за създаването на спектакъл, чиито репетиции ще започнат през есента на 2023 г.

Форумът отново ще предложи на участниците разнообразни уъркшопове и интересни творчески срещи с театрални професионалисти. Сред имената на специалните гости, които ще споделят своя опит с участниците по време на събитието са: Елизабет Паисиева, Радина Думанян, Димитър Иванов – Капитана, Емил и Деси Йорданови, Любомира Башева, Димо Димов, Надежда Петкова, Светлана Ярмоленко и др.

За участие във форума могат да кандидатстват:

Като активни участници:

– действащи актьори, които искат да се развиват, излизайки от рутината на работата си и експериментирайки в нови посоки;

– току-що завършили висшето си образование актьори;

– студенти по актьорско майсторство от всички театрални вузове в страната;

Като наблюдатели:

– режисьори, драматурзи и театроведи с любопитство към спецификите при работа с актьори.

Кандидатстване:

Изпратете актуална автобиография, диплома за завършено висше образование/уверение от ВУЗ, мотивационно писмо и снимка в цял ръст на имейл forum@dramagabrovo.com.

Краен срок за кандидатстване: 21 април /петък/ 2023

Селектираните участници ще бъдат обявени през май 2023.

Условия:

Участието във форума е безплатно.

Участниците сами поемат разходите си за транспорт до и от Габрово, настаняване и изхранване.

Летен театрален форум‘ 23 се осъществява по проект, финансиран от Национален фонд „Култура“ по Програма „Творческо развитие“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *