ПРОГРАМА

МАЙ 2022
Трудни за обичане
19.05. / 19.00 в турне:

Трудни за обичане

Трудни за обичане – леко комедийно, малко драматично, силно романтично представление за любов и …още нещо. Дон Бакър е млад мъж, който не може да се оправя сам в живота. Съдбата го среща с ексцентричната Жил Тънър. Да се впусне в една не сигурна връзка или да се остави в сигурните ръцете на влиятелната си и себична майка, това е избора пред младия мъж. Да живееш или да съществуваш? Това е въпроса…

  • Читалище "Развитие 1874" Велики Преслав
Любовни истории
20.05. / 19.00 в турне:

Любовни истории

Какво ли не бихме направили в името на любовта? Тя може да ни направи по-силни, но и да ни съсипе; да ни подготви да приемем всякакви предизвикателства, но и да ни прати в уединение; да ни накара да помъдреем, но и да се вдетеним. Всеки от нас иска едно и също: да обича и да бъде обичан. Как постигаш това? Няма логични методи. Тук инстинктът е вожд. А този инстинкт кара нашите персонажи да изпадат в ситуации, в които всеки зрител ще разпознае част от себе си и ще се посмее от сърце.

  • Гълъбово, Дом на културата "Енергетик"
Иванка Курвоазие на три морета
22.05. / 19.30 в турне:

Иванка Курвоазие на три морета

ами начи асам можиби ена въспълничка кривогледа жена със златен зъп и къдри в цвят тъмен махагон на ломда колор, която свири на едно раздрънкано пиано насред бойното поле на живота и отпива от ена чаша вотка вархо самото пиано, и всичко е добре, но от време на време не се сдържам и искам да стана, да си оправа малко червилото и да тръгна прес картечните откоси и да шибна един шамар на некой, е така, докато се стрелят хората и наоколо падат бомби...

  • Yalta Art Room / София
Въпреки живота, всичко е любов
23.05. / 19.00

Въпреки живота, всичко е любов

Сдружение "СУМАТОХА 2021" и Драматичен театър - Габрово представят първият сценичен вариант на романа "Германия, мръсна приказка" от Виктор Пасков, дело на режисьора Васил Дуев!

  • ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ГАБРОВО
Под Игото - 1894-та
25.05. / 19.00

Под Игото - 1894-та

Не пропускайте да видите впечатляващата история за издаването на Първия български роман, която няма да остави равнодушни!

  • Дом на културата "Борис Христов" Пловдив
Под Игото - 1894-та
30.05. / 19.00 в турне:

Под Игото - 1894-та

Премиера на пловдивска сцена! Юбилейният спектакъл на Габровския драматичен театър ще гостува за първи път на сцена под тепетата! Не пропускайте да видите впечатляващата история за издаването на Първия български роман, която няма да остави равнодушни!

  • Дом на културата "Борис Христов" Пловдив
Секс комедия в лятна нощ
31.05. / 19.00 гостува:

Секс комедия в лятна нощ

Постановка: Юрий Дачев Сценография и костюми: Радина Близнакова Участват: Атанас Атанасов, Мартина Вачкова, Стефан Цирков, Стелиян Николов, Станислава Николова, Иванка Шекерова, Константин Соколов Има такива нощи... Във въздуха сякаш се носи и разпръсква любов... Всички са увлечени от реални и въображаеми любовни трепети. Според Юрий Дачев ключовата дума за спектакъла е симпатия. Текстовете на Уди Алън са смешни и тъжни, в тях се виждат несъвършените хора, объркани и в същото време по особен начин симпатични. И забавни! Пиесата на Уди Алън е едно намигване към „Сън в лятна нощ” на Шекспир и филма на Бергман „Усмивки от една лятна нощ”.

  • Драматичен театър - Габрово