ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "РАЧО СТОЯНОВ"

ГАБРОВО


НАЧАЛО               РЕПЕРТОАР              ГАЛЕРИЯ                 НОВИНИ                ФЕСТИВАЛИ                 ЕКИП                 ПРОГРАМА                 КОНТАКТИ


"За Първото българско царство: Отшелника" гостува в Народен театър "Иван Вазов" - гр. София

Три биса, тринайсет пъти аплодиране от публиката по време на спектакъла, искрени емоции, много поздравления и възторжени коментари, едно място - Народен театър „Иван Вазов“ , едно заглавие -„За Първото българско царство: Отшелника“. Още една дата – 15 април 2019 г.


            

Драматичен театър – Габрово спечели наградата на публиката за спектакъла „Мнимият болен” от ХV-то издание на Зимния театрален фестивал „Сцена, палитра, слово“. Фестивалът се проведе в края на месец февруари 2019 г. в Пловдив. В състава на журито, присъдило останалите награди, участваха проф. д-р Ромео Попилиев, д-р Вакрил Николов – театровед и Иван Странджев – писател.

Сценичната версия и режисурата на постановката са дело на Николай Урумов, който заедно с габровските актьори представиха пиесата на Молиер в Пловдив. Сценографията и костюмите са на Кирил Наумов, а музикалните картини подготви Иван Стоянов – диригент на Габровския камерен оркестър. Художественото осветление е на Лальо Христов.


            

Първи снимки от репетициите на новия проект на Драматичен театър - Габрово - "Свекърва" от Ан. Страшимиров.
Постановъчен екип: режисьор - Петринел Гочев, сценограф - Даниела Николчова, музика - Ян Руменин, хореограф - Светлана Цвяткова

Актьорски състав: Стоян РУМЕНИН, Велислава МАРИНКОВА, Надежда ПЕТКОВА,

Живко ГУЩЕРОВ, Тони ХРИСТОВА, Димо ДИМОВ, Адриана ДИМОВА, Ангел КАЛЕВ


Режисьорът Петринел Гочев започна репетиции на пиесата "Свекърва"

              Днес, 06 март, режисьорът Петринел Гочев започна репетиции на най-новия си проект - "Свекърва" по Антон Страшимиров.

Премиерата на спектакъла се очаква на 13 май. Със спектакъла "Свекърва" ще се открие и XXI -то издание на

Международния комедиен фестивал


Габровският театър се включва в кампанията за Виктор Коритко

 Уважаеми госпожи и господа,

 От името на Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово имам удоволствието да Ви поканя на   извънредното представление на спектакъла „За първото българско царство: Отшелника” от Анна   Петрова и Петринел Гочев, което ще се състои на 15 март 2019 г. от 19.00 часа на сцената на   габровския театър.

 ДТ „Рачо Стоянов” се включва в благотворителната инициатива за събиране на финансови средства   за спешна операция на Виктор Коритко. Виктор е син на колегата ни Мария Александрова от   Варненския театър „Стоян Бъчваров”.

 Билети ще се продават на специални промоционални цени на касата на театъра, всички каси на   ИзиПей/EasyPay и онлайн тук: https://epaygo.bg/2561812740, моб. 0897 798 178, а пред залата ще има   поставени кутии за набиране на средства за Виктор.

 Приканваме всеки от нашата публика да се присъедини към инициативата и да дари според   желанието и възможностите си. Всеки лев е от значение и може да промени съдбата на Виктор към   по-добро.

  Състоянието на момчето не позволява забавяне и средствата се набират до края на м. март 2019 г.

Дарителските банкови сметки са:

IBAN: BG32 BPBI 7945 1085 5219 01 в Пощенска банка

IBAN BG84 BPBI 7945 4071 0149 01 , BIC: BPBIBGSF в Пощенска банка

PayPal - https://www.paypal.me/ViktorKoritko

Revolut - BGN/EUR/USD - IBAN: GB62 REVO 0099 7052 3060 16 BIC: REVOGB21

https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-vitia-358

Титуляр на банковите сметки е Виктор Сергеев Коритко.

Заповядайте на 15 март 2019 г., петък, от 19.00 часа, на сцената на габровския театър!

СТАТУЕТКАТА "ЧУДОМИР" ЗАМИНА ЗА ГАБРОВО

01 Април 2016

На специална церемония Невена Митева - директор на габровския драматичен театър "Рачо Стоянов" получи статуетката "Чудомир" за постановката „Нашенци“ по Чудомир, който е победител в XV театрален фестивал "Комедиен хит на сезона". Изборът на зрителите обяви Председателят на Общински съвет - гр. Казанлък Николай Златанов. На него публиката даде оценка 5,61 по шестобалната система. От Габровския театър определиха наградата „Чудомир“ като „най-хубавата за последните 20 години“. Те признаха, че най-голямото им желание е пъзелът от Чудомирови герои – смешни, забавни и чешити да достигне до най-голям брой млади хора.


ЖАНА Д'АРК

"ЖАНА Д'АРК" ще участва във Варненско лято на 02 юни от 19.30 часа.


РОМЕО И ЖУЛИЕТА

"РОМЕО И ЖУЛИЕТА" е селекциониран за Международния фестивал "Охридско лято" (Македония). Ще бъде показан на 10 август 2015 г.
   На 12 август същото представление ще вземе участие в "Битолско лято".


НАГРАДИТЕ "ЛЮБИМЕЦ 13"

Снощи в ДТ "Апостол Карамитев" бяха връчени наградите "Любимец 13". Посмъртно на актрисата Ружа Николова бе присъдена статуетката Почетен "Любимец 13" за изключителен принос в областта на актьорското майсторство". На фотоса са двама любими нейни млади колеги /Елена Атанасова и Мариан Бачев/, заедно с режисьорите Борис Панкин и Невена Митева.

     

 


ПОРЕДЕН УСПЕХ НА НЕВЕНА МИТЕВА

На  1 март 2015г. жури в състав: Проф. Д-р Ромео Попилиев,  Д-р Вакрил Николов – театровед и Емилия Арабаджиева – сценограф, определи наградата за режисура на Невена Митева за спектакъла: Село, село, пусто село” по Чудомир.


КОМЕДИЕН КОЛЕДЕН ФЕСТИВАЛ - ПОДАРЕТЕ СИ НАСТРОЕНИЕ! 

15.12.2014 г. (понеделник) от 19 часа
„Вътре с двата крака”
по Вампилов, режисьор Николай Урумов

16.12.2014 г. (вторник) от 19 часа
„Село, село, пусто село”
по Чудомир, режисьор Невена Митева
(по желание на зрителите)

17.12.2014 г. (сряда) от 19 часа
„А майка ми в Ямбол нищо не подозира”
по Ив. Вазов, режисьор Николай Урумов

ТОМБОЛА с атрактивни награди

КАСТИНГ ЗА ДВАМА АКТЬОРИ

Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово организира кастинг за двама актьори  (мъже)  на 06 декември 2014 г. от 12 часа в театъра. Информация на тел.: 066/806 722


ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "РАЧО СТОЯНОВ"- ГАБРОВО С "АСКЕЕР 2014 г." ЗА НАЙ- ДОБРО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Впечатляващ и нестандартен, без да залита в необясними модерности, „Ромео и Жулиета” на Габровския драматичен театър заслужено спечели статуетката за най-добро представление. Постановката е на Петринел Гочев, а автор на сценографията, която също бе отличена с „Аскеер”, е Юлияна Войкова-Найман. „Това ни върна вярата, че когато човек се труди честно и упорито, в която и точка на света да го прави, ще бъде забелязан”, каза директорът на габровската трупа Невена Митева.

   


ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "РАЧО СТОЯНОВ"- ГАБРОВО С 4 НОМИНАЦИИ "АСКЕЕР 2014 г." ЗА:

Най-добро представление - „Ромео и Жулиета” от Уилям Шекспир, постановка Петринел Гочев, Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово;

Режисура - Петринел Гочев за „Ромео и Жулиета” на Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово;

Сценография - Юлияна Войкова-Найман за „Ромео и Жулиета” на Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово;

Костюмография - Юлияна Войкова-Найман за „Ромео и Жулиета” на Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово.


"АЛБЕНА" НА СЦЕНАТА НА ДТ "РАЧО СТОЯНОВ"- ГАБРОВО

Вечната история за най-красивата жена - Албена - сега на сцената  на Драматичен театър "Рачо Стоянов" - Габрово. "Албена" е запленяваща история за стихийната сила на любовта и за това колко разрушителна може да бъде завистта към красотата и щастието на другите. Колоритните персонажи в новия прочит на най-обичаната пиеса от Йордан Йовков ще ви запленят и разсмеят, а техните съдби няма да ви оставят безразлични.
Василена Попилиева

В един свят, изграден от младата сценографка Даниела Николчова и младата режисьорка Василена Попилиева властва красивата и талантлива дебютантка Цветина Петрова(НАТФИЗ). Особен акцент в този прочит е изградения колективен образ на селото – многолико и противоречиво. Един красив, стилен и вълнуващ спектакъл за любовта. Вижте го, вижте как най-младото ни творческо поколение „чете” българската класика.

Премиера на 14.04.2014г. (понеделник) от 19:00 часа на сцената на ДТ "Рачо Стоянов" - Габрово


"АЛБЕНА" НА ЙОВКОВ

Младата режисьорка Василена Попилиева репетира в ДТ "Рачо Стоянов" "Албена" на Йовков. В главната роля дебютира Цветина Петрова. За ролята на Гаврил е привлечен след спечелен кастинг Ивайло Иванов. И двамата са възпитаници на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Сценографията и костюмите са дело на Даниела Николчова, а оригиналната музика пише Петя Диманова. В спектакъла е ангажиран пълния състав на театъра.


"WORK IN PROGRESS"

Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово организира в паралелната програма на V-я международен фестивал на  спектаклите за един актьор – BGMOT’ 14г. (13 – 16 май) Work in Progress върху откъси от монодрамата на Недя Антонова „Щурчето”. Ще бъдат избрани пет млади режисьори, които да поставят по един откъс с актьор (по избор) от габровския театър. Ще работят 5 дни. На 18 май тези откъси ще бъдат показани пред специално жури. То ще избере режисьора, който да постави моноспектакъла в ДТ „Рачо Стоянов”. Фестивалът ще поеме пътните, хотела и командировъчните разходи на участниците.

Желаещите да се обадят на телефон 066 / 806 722
или  на e-mail: comedy@abv.bg


"РОМЕО И ЖУЛИЕТА" С ДВЕ НОМИНАЦИИ ЗА ИКАР 2014

За Драматичен театър - Габрово е изключителна чест, да Ви съобщим, че спектакъла "Ромео и Жулиета" на реж. Петринел Гочев е номиниран в две от категориите на наградите ИКАР 2014.
Целият екип подкрепя двете ни актриси Гергана Змийчарова (номинирана в категория "ДЕБЮТ") и Надежда Петкова (номинирана в категория "ПОДДЪРЖАЩА ЖЕНСКА РОЛЯ")!
Пожелаваме им успех!Драматичен театър "Рачо Стоянов" - Габрово © 2010г.