ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "РАЧО СТОЯНОВ"

ГАБРОВО


НАЧАЛО               РЕПЕРТОАР              ГАЛЕРИЯ                 НОВИНИ                ФЕСТИВАЛИ                 ЕКИП                 ПРОГРАМА                 КОНТАКТИ


ВНИМАНИЕ

Предвид регистрираните случаи на COVID-19 в областите Габрово и Плевен, по решение на Министерски съвет, взето на извънредно заседание днес и заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, са предприети мерки за противодействие на разпространението на коронавирус у нас. Част от тези мерки включват:
Всички културни събития се отменят в цялата страна, в това число посещения на кина.
В засегнатите области Габрово и Плевен до второ нареждане се преустановяват всички масови мероприятия, включително културни и спортни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито).

С решение на ръководството на Габровския театър се отменят всички представления в града и в турне до отмяна на заповедта на министъра на здравеопазването и мерките, наложени от компетентните органи.

Всички закупени билети ще важат за следваща дата на същия спектакъл или зрителите ще могат да изберат друго представление от репертоара ни след възобновяване работата на театъра и презаверяване на билетите на касата преди спектакъла.

 За повече информация в работни дни след 10.00 ч.:
- 0896 745 100 (каса на театъра);
- 0897 798 178 и 0899 856 556 (организатори)

ПЕЧЕЛИВШИ ОТ КОЛЕДНАТА ТОМБОЛА НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "РАЧО СТОЯНОВ" - ГАБРОВО
 

Веднага след приключването на последния спектакъл от Коледния театрален фестивал – „Мнимият болен“, бяха изтеглени имената на печелившите зрители от коледната ни томбола. Това стана в присъствието на публиката, тричленна комисия, гост актьора Николай Урумов, габровската трупа и директора на ДТ „Рачо Стоянов“ – Петко Койчев.
Имената на печелившите са:

Цветомир Христов Хаджииванов - Първа награда - пропуск за двама за представлението „Укротяване на опърничавата” в „Шекспировия Глоуб Тиътър“ в Лондон на 8 февруари 2020 г., с осигурени туристическа обиколка на театъра, самолетни билети до английската столица и обратно, две нощувки в хотел, като целият пакет е за двама;
Васвие Адем - Втора награда – пропуск „Златен билет” за двама за всички премиери на ДТ „Рачо Стоянов” - Габрово през 2020 г.;
Татяна Хинтоларска - Трета награда - един пропуск за двама за представление от програмата на Народен театър „Иван Вазов” през февруари или март 2020 г.;
Дианка Димова Делуди - Четвърта награда – един пропуск за двама за представлението „Одисей” на Драматичен театър – Пловдив, съобразно програмата на театъра в началото на 2020 г.;
Деница Асенова - Пета награда – един пропуск за двама за спектакъла „Майстори” на Народен театър „Иван Вазов”, който ще се играе на 15 декември 2019 г. от 19.00 часа на сцената на ДТ „Рачо Стоянов” – Габрово.

В салона присъстваха и лично приеха наградите си Цветомир Хаджииванов, Васвие Адем и Деница Асенова. Екипът на театъра се свърза с другите двама печеливши.

Повече подробности и информация - във Фейсбук страницата на театъра - https://www.facebook.com/theatregabrovo/

КОЛЕДЕН ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ - ГАБРОВО 2019

Имаме удоволствието да Ви поканим на Коледния театрален фестивал, който Габровският драматичен театър организира от 1 до 4 декември 2019 г. През тези четири дни ще видите четири комедийни представления и ще имате възможност да участвате в коледната томбола за пет изключителни театрални награди!

С всеки закупен билет за спектакъл от фестивала получавате талон за участие в Коледната ни томбола, с възможност да спечелите някоя от  уникалните ни награди!
Официалните правила на томболата са публикувани по-долу в страницата или може да ги свалите от тук!

Първа награда: 
Пропуск за двама за представлението „Укротяване на опърничавата” в „Шекспировия Глоуб Тиътър“ в Лондон на 8 февруари 2020 г., с осигурени туристическа обиколка на театъра, самолетни билети до английската столица и обратно и две нощувки в хотел, като целият пакет е за двама;

Втора награда
Пропуск „Златен билет” за двама за всички премиери на ДТ „Рачо Стоянов” - Габрово през 2020 г.;

Трета награда
Един пропуск за двама за представление от програмата на Народен театър „Иван Вазов” през февруари 2020 г.;

Четвърта награда
Един пропуск за двама за представлението „Одисей” на Драматичен театър – Пловдив, съобразно програмата на театъра в началото на 2020 г.;

Пета награда
Един пропуск за двама за спектакъла „Майстори” на Народен театър „Иван Вазов”, който ще се играе на 15 декември 2019 г. от 19.00 часа на сцената на ДТ „Рачо Стоянов” – Габрово.

По време на фестивала всяка вечер от 19.00 часа на сцената на ДТ „Рачо Стоянов“ Ви предлагаме да гледате:
 

1 декември, неделя

„Чешити“ по разкази на Чудомир - Драматичен театър - Габрово
Билети на касата на театъра и онлайн: https://epaygo.bg/2631785827

2 декември, понеделник
 
„Съблечи се!“ - Драматичен театър - Пловдив, с участието на Радина Думанян, Алексей Кожухаров, Ивана Папазова и др.

Билети на касата на театъра и онлайн: https://epaygo.bg/1066302991

3 декември, вторник
„Брачни безумия“ - Драматичен театър - Габрово и Театър "Криле", с участието на Милица Гладнишка, Милена Маркова - Маца и др.
Билети на касата на театъра и онлайн: 
https://epaygo.bg/1185505532

4 декември, сряда  
„Мнимият болен“ по Молиер - Драматичен театър - Габрово, с участието на Николай Урумов и др.
Билети на касата на театъра и онлайн: https://epaygo.bg/4158463655

Билети и информация:

Билетна каса с работно време: от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 19:00 часа. Тел.: 0896 745 100.
Организатори: Светлана Цвяткова: 0897 798 178
 Зелисто Арт: 0899 856 556

ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА НА ТОМБОЛАТА, ПРОВЕЖДАЩА СЕ ПО ВРЕМЕ НА “КОЛЕДЕН ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ - ГАБРОВО 2019”

 

ИМЕ НА ТОМБОЛАТА: “Коледна томбола с награди от Драматичен театър „Рачо Стоянов“ - Габрово”


 

ЧАСТ 1. ОРГАНИЗАТОР НА ТОМБОЛАТА

ТОМБОЛАТА по време на “Коледен театрален фестивал - Габрово 2019”,
наречена още “Коледна томбола” се организира от Драматичен театър „Рачо Стоянов” - Габрово, ЕИК: 000210326, адрес на управление: гр. Габрово, ул. „Тимок“, 2, МОЛ: Петко Йорданов Койчев, наричан по–долу за краткост “ОРГАНИЗАТОР” или “ТЕАТЪРА"

ЧАСТ 2. ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА

2.1. Участниците в томболата са длъжни да спазват условията и разпоредбите на изложените по-долу официални правила на томболата, наричани за краткост “ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА”. С участието си в томболата участниците се съгласяват с официалните правила.

2.2. Официалните Правила ще бъдат публично оповестени и ще бъдат достъпни за целия период на провеждане на томболата на Интернет адрес: https://www.dramagabrovo.com, както и на официалната Фейсбук страница на театъра: https://business.facebook.com/theatregabrovo/. Правилата ще бъдат достъпни и валидни за всеки зрител, закупил билет за “Коледен театрален фестивал - Габрово 2019”.

2.3. Организаторът на Промоцията си запазва правото да допълва и/или изменя Официалните Правила, като допълненията и/или измененията влизат в сила от датата на официалното им публикуване на Интернет адрес: https://www.dramagabrovo.com.

ЧАСТ 3. ТЕРИТОРИЯ НА ПРОВЕЖДАНЕ

Промоцията се организира и провежда на територията на Република България.

ЧАСТ 4. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПРОМОЦИЯТА

4.1. Промоцията стартира на 06.11.2019г. в 00:01 часа и продължава до 05.12.2019 г. в 23:59 ч.

4.2. Организаторът на Промоцията има право да променя сроковете ѝ, като известява за това на Интернет адрес: https://www.dramagabrovo.com и в социалните мрежи при условията на т. 2.3. от настоящите правила.

ЧАСТ 5. ПРАВО НА УЧАСТИЕ

5.1. Право на участие в томболата имат всички физически лица, навършили 14 години и живеещи на територията на Република България към момента на участието си, притежаващи валиден документ за самоличност, които не са под запрещение и имат право да напускат границите на Република България. При спечелването на награда от томболата, лицата между 14 и 18 годишна възраст се задължават да осигурят пълнолетен придружител, спрямо законодателството на Република България или да предоставят наградата на пълнолетен зрител или резерва.

5.2. В томболата нямат право да участват служителите на Драматичен театър „Рачо Стоянов” и зрители, които НЕ са закупили билети за спектаклите от програмата на театъра за периода от 1.12.2019 г. до 4.12.2019 г., вкл.

5.3. В случай, че Организаторът открие или установи нередовен участник по реда на т. 5.1. и/или т. 5.2., организаторът има право да анулира получената от участника награда, респ. да не го допусне до участие в тегленето на наградите или да изтегли друг печеливш на негово място.

5.4. Всеки участник, който закупи билет и пусне талон с имената си за участие в томболата на ОРГАНИЗАТОРА се смята, че приема правилата за участие, съгласен е с тях и дава съгласието си, при неспазването им да бъде изключен от участие в томболата.

ЧАСТ 6. МЕХАНИЗЪМ НА ПРОВЕЖДАНЕ И ОПИСАНИЕ НА НАГРАДИТЕ

6.1. Участието в томболата е обвързано със закупуването на билет за спектакъл от програмата на Театъра, валиден за представление от програмата на театъра в периода от 1.12.2019 г. до 4.12.2019 г., включително. Предлага се опция за закупуването на карта за целия „Коледен театрален фестивал - Габрово 2019 г.”, която съдържа общо 4 бр. билети за всички представления от фестивала.

6.2. При закупуването на билет/билети от касата на театъра или от организатор, зрителят получава съответната бройка талони за участие в томболата, които трябва да бъдат задължително попълнени от участника със следната информация: трите имена на участника, дата на раждане, задължително телефонен номер и имейл за връзка.

6.2.1. При закупуването на билети онлайн, в томболата автоматично участва баркод номера на закупения билет. Не се изисква участие с допълнителен талон.

6.3. Регистрирането за участие в томболата става, чрез пускане на надписания с данните на участника талон в специална урна, предварително запечатана от комисия в тричленен състав, определена от Директора на ДТ „Рачо Стоянов” – Габрово. Урната ще бъде изложена във фоайето на театъра.
Талони с имената на участниците могат да се пускат в урната всеки ден по време на периода на Коледния фестивал. Регистрирането с талони за томболата се прекратява след края на представлението на 4.12.2019 г., а печелившите се теглят веднага след края на представлението на 4.12.2019 г. на сцената на ДТ „Рачо Стоянов” - Габрово, пл. Възраждане, зрителна зала.

6.4. Валидни се считат само четливо и изцяло попълнени талони по образец на Драматичен театър - Габрово и талони с баркод номер на билети по образец на билетопродаващата система с индивидуален баркод.

6.5. На 4.12.2019 г. от всички участници, които са се регистрирали за участие в томболата по реда на настоящите правила, ще бъдат изтеглени на случаен принцип общо 5 печеливши участника. Ще бъдат изтеглени следните награди, в следния ред:

  • 1 бр. пропуск за двама за театралния спектакъл „Майстори” на Народен театър „Иван Вазов” на 15 декември 2019 г. от 19.00 часа на сцената на ДТ „Рачо Стоянов” – Габрово;

  • 1 бр. пропуск за двама за представлението „Одисей” на Драматичен театър - Пловдив в началото на 2020 г.;

  • 1 бр. пропуск за двама за представление в Народен театър „Иван Вазов”, София, през февруари 2020 г.;

  • 1 бр. „Златен билет” за двама за всички премиери на ДТ „Рачо Стоянов” - Габрово през 2020 г.;

  • 1 бр. пропуск за двама за представлението „Укротяване на опърничавата” на 8 февруари 2020 г. в „Шекспировия Глоуб Тиътър“ в Лондон, Обединено кралство, туристическа обиколка в театъра. Посещението е с включени самолетни билети (София - Лондон - 7.02.2020 г.; Лондон - София - 9.02.2020 г.) и 2 нощувки за двама в хотел в Лондон (на 7 и 8 февруари 2020 г.);

  • ВАЖНО! Всички разходи по пристигането и отпътуването до и от летищата в съответните градове, както и изхранването на спечелилите наградата по време на пътуването им, са за сметка на спечелилите. Приблизителна сметка на разходите, ще бъде направена на място при получаване на наградите. При отказ или невъзможност от страна на спечелилия да посети дестинацията, наградите се предоставят на друг участник или на някого от изтеглените резерви;

  • Спечелилият билети за Шекспировия театър в Лондон, се задължава в срок от 24 часа от спечелването на наградата да осигури валиден документ за самоличност, който да предостави на организатора на томболата за извършването на логистичната част от наградата. Същите се задължават да се възползват от наградата, освен при невъзможност, поради наличие на форсмажорни обстоятелства. При невъзможност за подобно пътуване, да я предадат на друг участник или резерва. Разходите по промяна на имената на резервации за самолетни билети и хотелско настаняване са за сметка на спечелилите;

  • Ако спечелилият голямата награда - 1 бр. пропуск за двама за представлението „Укротяване на опърничавата” на 8 февруари 2020 г. в „Шекспировия Глоуб Тиътър“, е зрител под 18 годишна възраст, то той е длъжен да осъществи пътуването си до Лондон, Обединено кралство с придружител (родител или настойник) и да спазва изискванията спрямо законодателството на Република България.

6.6. Имената на печелившите ще бъдат публикувани на интернет страницата на Драматичен театър “Рачо Стоянов” - Габрово, както и във всички профили на театъра в социалните мрежи.

6.7. Регистрацията за участие е обвързана с покупка на билет за спектакъл от Коледния фестивал на театъра. Участниците имат право да участват в томболата с максимум 4 бр. талони на зрител, като нямат право на повече от 1 бр. награди. Ако бъде изтеглен един и същи зрител повторно, то изборът се счита за невалиден и се провежда ново теглене за съответната награда!

6.8. Награди – 5 броя (точка 6.5.). За всяка награда се тегли по един печеливш.

ЧАCТ 7. ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДЯBЯBАНЕ, BАЛИДИРАНЕ И ПОЛУЧАBАНЕ НА НАГРАДИТЕ

7.1. В присъствието на тричленната комисия и публиката, на 4.12.2019 г. на сцената на ДТ “Рачо Стоянов” след края на спектакъла, урната с пуснатите за томболата талони се разпечатва и се теглят имената на печелившите зрители.

7.2. В случай, че Организаторът на успее да установи контакт с някой от печелившите в рамките на 24 часа след официалното им обявяване на сцената на театъра, в интернет страницата и профилите на театъра в социалните мрежи, то Театърът си запазва правото да изтегли друг печеливш или предварително да изтегли резерви, които да се възползват от наградата, в случай на отказ на печелившия или невъзможност за контакт с него.

7.3. Организаторът не се ангажира с поемане на транспортните разходи за придвижването на печелившия до Драматичен театър „Рачо Стоянов“ - Габрово, с цел получаване на наградата, както и с разходи по транспорт от и до местата, за които печелят награди, с изключение на самолетните билети до Великобритания.

7.4 Победителите нямат право да получат паричната равностойност на спечелените от тях награди.

7.5. Организаторите на промоцията си запазвaт правото по всяко време да заменят наградата с друга – с еднаква или по-голяма стойност от посочената.

ЧАСТ 8. ПЕЧЕЛИBШИ, ПРЕТЕНЦИИ, BАЛИДНОCТ НА РЕГИCТРАЦИИ

Наградите ще се предоставят на участници, имащи право да участват в томболата, срещу удостоверяване на възрастта и самоличността си чрез валиден документ за самоличност.

ЧАCТ 9. ОТГОBОРНОCТ

Организаторът на промоцията няма задължение да води кореспонденция относно претенции за получаване на награди, предявени след изтичане на срока на промоцията. Организаторът на Промоцията не отговаря за качеството на наградите.

ЧАCТ 10. ПРЕКРАТЯBАНЕ НА ПРОМОЦИЯТА

Организаторът има право да прекрати Промоцията по всяко време, обявявайки това в съответствие с Част 2 от Официалните правила, в случай че настъпят материални злоупотреби, нарушаване на правилата и/или форсмажорни обстоятелства.

ЧАCТ 11. CЪДЕБНИ CПОРОBЕ

Bсеки потенциален спор между Организатора на промоцията и участниците в същата, се решава по взаимна договорка, а при невъзможност за постигане на такава, спорът се решава от компетентните съдилища в Република България.

ЧАCТ 12. ПУБЛИЧНОCТ

12.1. Организаторът си запазва правото да публикува снимки или материали, предоставени от печелившите участници, изцяло или отчасти по начин, който счита за подходящ, без да е необходимо допълнително съгласие от страна на печелившите участници и без да се дължи възнаграждение, при съответно спазване на законодателството за защита на личните данни.

12.2. Участниците се съгласяват Организаторът или оторизирани от него лица да комуникират с тях чрез телефонни разговори и SMS по време на промоцията и след това.

ЧАCТ 13. ЛИЧНИ ДАННИ

13.1. C участието си в промоцията лицето изрично се съгласява, предоставените от него лични данни да бъдат обработвани от Организатора на томболата съгласно Закона за защита на личните данни. Предоставените лични данни ще бъдат използвани за целите на настоящата промоция, както и с цел да бъдат информирани участниците за бъдещи промоции на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово.

13.2. Участникът се е запознал с Уведомлението относно обработката на лични данни за целите на организирани игри, конкурси и гласувания, публикувано от Организатора на страницата на ДТ „Рачо Стоянов“ - Габрово в интернет.

13.3. Потребителят носи персонална отговорност за верността на предоставените данни по време на регистрацията.

Желаем ВИ късмет!

Приятно гледане!

   

"СВЕКЪРВА"   

На 25 юни 2019 г. от 19.00ч.  ще е премиерата на спектакъла "Свекърва" - комедия в пет действия от Антон Страшимиров. 

Към тандема Гочев - Руменин (режисьор - композитор) се прибавя и художника Даниела Николчова, позната на габровската публиката от "Албена" и "Истината или се осмеляваш". Петринел Гочев за втори път взема в своя екип Светлана Цвяткова - хореограф ( "За Първото българско царство: Отшелника")

В ролите на страшимировите герои ще видим: Стоян Руменин, Велислава Маринкова, Живко Гущеров, Тони Христова, Димо Димов, Адриана Димова, Ангел Калев. 

Актрисата Надежда Петкова ще изиграе самата СВЕКЪРВА.


"За Първото българско царство: Отшелника" гостува в Народен театър "Иван Вазов" - гр. София

Три биса, тринайсет пъти аплодиране от публиката по време на спектакъла, искрени емоции, много поздравления и възторжени коментари, едно място - Народен театър „Иван Вазов“ , едно заглавие -„За Първото българско царство: Отшелника“. Още една дата – 15 април 2019 г.


            

Драматичен театър – Габрово спечели наградата на публиката за спектакъла „Мнимият болен” от ХV-то издание на Зимния театрален фестивал „Сцена, палитра, слово“. Фестивалът се проведе в края на месец февруари 2019 г. в Пловдив. В състава на журито, присъдило останалите награди, участваха проф. д-р Ромео Попилиев, д-р Вакрил Николов – театровед и Иван Странджев – писател.

Сценичната версия и режисурата на постановката са дело на Николай Урумов, който заедно с габровските актьори представиха пиесата на Молиер в Пловдив. Сценографията и костюмите са на Кирил Наумов, а музикалните картини подготви Иван Стоянов – диригент на Габровския камерен оркестър. Художественото осветление е на Лальо Христов.


            

Първи снимки от репетициите на новия проект на Драматичен театър - Габрово - "Свекърва" от Ан. Страшимиров.
Постановъчен екип: режисьор - Петринел Гочев, сценограф - Даниела Николчова, музика - Ян Руменин, хореограф - Светлана Цвяткова

Актьорски състав: Стоян РУМЕНИН, Велислава МАРИНКОВА, Надежда ПЕТКОВА,

Живко ГУЩЕРОВ, Тони ХРИСТОВА, Димо ДИМОВ, Адриана ДИМОВА, Ангел КАЛЕВ


Режисьорът Петринел Гочев започна репетиции на пиесата "Свекърва"

              Днес, 06 март, режисьорът Петринел Гочев започна репетиции на най-новия си проект - "Свекърва" по Антон Страшимиров.

Премиерата на спектакъла се очаква на 13 май. Със спектакъла "Свекърва" ще се открие и XXI -то издание на

Международния комедиен фестивал


Габровският театър се включва в кампанията за Виктор Коритко

 Уважаеми госпожи и господа,

 От името на Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово имам удоволствието да Ви поканя на   извънредното представление на спектакъла „За първото българско царство: Отшелника” от Анна   Петрова и Петринел Гочев, което ще се състои на 15 март 2019 г. от 19.00 часа на сцената на   габровския театър.

 ДТ „Рачо Стоянов” се включва в благотворителната инициатива за събиране на финансови средства   за спешна операция на Виктор Коритко. Виктор е син на колегата ни Мария Александрова от   Варненския театър „Стоян Бъчваров”.

 Билети ще се продават на специални промоционални цени на касата на театъра, всички каси на   ИзиПей/EasyPay и онлайн тук: https://epaygo.bg/2561812740, моб. 0897 798 178, а пред залата ще има   поставени кутии за набиране на средства за Виктор.

 Приканваме всеки от нашата публика да се присъедини към инициативата и да дари според   желанието и възможностите си. Всеки лев е от значение и може да промени съдбата на Виктор към   по-добро.

  Състоянието на момчето не позволява забавяне и средствата се набират до края на м. март 2019 г.

Дарителските банкови сметки са:

IBAN: BG32 BPBI 7945 1085 5219 01 в Пощенска банка

IBAN BG84 BPBI 7945 4071 0149 01 , BIC: BPBIBGSF в Пощенска банка

PayPal - https://www.paypal.me/ViktorKoritko

Revolut - BGN/EUR/USD - IBAN: GB62 REVO 0099 7052 3060 16 BIC: REVOGB21

https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-vitia-358

Титуляр на банковите сметки е Виктор Сергеев Коритко.

Заповядайте на 15 март 2019 г., петък, от 19.00 часа, на сцената на габровския театър!

СТАТУЕТКАТА "ЧУДОМИР" ЗАМИНА ЗА ГАБРОВО

01 Април 2016

На специална церемония Невена Митева - директор на габровския драматичен театър "Рачо Стоянов" получи статуетката "Чудомир" за постановката „Нашенци“ по Чудомир, който е победител в XV театрален фестивал "Комедиен хит на сезона". Изборът на зрителите обяви Председателят на Общински съвет - гр. Казанлък Николай Златанов. На него публиката даде оценка 5,61 по шестобалната система. От Габровския театър определиха наградата „Чудомир“ като „най-хубавата за последните 20 години“. Те признаха, че най-голямото им желание е пъзелът от Чудомирови герои – смешни, забавни и чешити да достигне до най-голям брой млади хора.


ЖАНА Д'АРК

"ЖАНА Д'АРК" ще участва във Варненско лято на 02 юни от 19.30 часа.


РОМЕО И ЖУЛИЕТА

"РОМЕО И ЖУЛИЕТА" е селекциониран за Международния фестивал "Охридско лято" (Македония). Ще бъде показан на 10 август 2015 г.
   На 12 август същото представление ще вземе участие в "Битолско лято".


НАГРАДИТЕ "ЛЮБИМЕЦ 13"

Снощи в ДТ "Апостол Карамитев" бяха връчени наградите "Любимец 13". Посмъртно на актрисата Ружа Николова бе присъдена статуетката Почетен "Любимец 13" за изключителен принос в областта на актьорското майсторство". На фотоса са двама любими нейни млади колеги /Елена Атанасова и Мариан Бачев/, заедно с режисьорите Борис Панкин и Невена Митева.

     

 


ПОРЕДЕН УСПЕХ НА НЕВЕНА МИТЕВА

На  1 март 2015г. жури в състав: Проф. Д-р Ромео Попилиев,  Д-р Вакрил Николов – театровед и Емилия Арабаджиева – сценограф, определи наградата за режисура на Невена Митева за спектакъла: Село, село, пусто село” по Чудомир.


КОМЕДИЕН КОЛЕДЕН ФЕСТИВАЛ - ПОДАРЕТЕ СИ НАСТРОЕНИЕ! 

15.12.2014 г. (понеделник) от 19 часа
„Вътре с двата крака”
по Вампилов, режисьор Николай Урумов

16.12.2014 г. (вторник) от 19 часа
„Село, село, пусто село”
по Чудомир, режисьор Невена Митева
(по желание на зрителите)

17.12.2014 г. (сряда) от 19 часа
„А майка ми в Ямбол нищо не подозира”
по Ив. Вазов, режисьор Николай Урумов

ТОМБОЛА с атрактивни награди

КАСТИНГ ЗА ДВАМА АКТЬОРИ

Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово организира кастинг за двама актьори  (мъже)  на 06 декември 2014 г. от 12 часа в театъра. Информация на тел.: 066/806 722


ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "РАЧО СТОЯНОВ"- ГАБРОВО С "АСКЕЕР 2014 г." ЗА НАЙ- ДОБРО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Впечатляващ и нестандартен, без да залита в необясними модерности, „Ромео и Жулиета” на Габровския драматичен театър заслужено спечели статуетката за най-добро представление. Постановката е на Петринел Гочев, а автор на сценографията, която също бе отличена с „Аскеер”, е Юлияна Войкова-Найман. „Това ни върна вярата, че когато човек се труди честно и упорито, в която и точка на света да го прави, ще бъде забелязан”, каза директорът на габровската трупа Невена Митева.

   


ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "РАЧО СТОЯНОВ"- ГАБРОВО С 4 НОМИНАЦИИ "АСКЕЕР 2014 г." ЗА:

Най-добро представление - „Ромео и Жулиета” от Уилям Шекспир, постановка Петринел Гочев, Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово;

Режисура - Петринел Гочев за „Ромео и Жулиета” на Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово;

Сценография - Юлияна Войкова-Найман за „Ромео и Жулиета” на Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово;

Костюмография - Юлияна Войкова-Найман за „Ромео и Жулиета” на Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово.


"АЛБЕНА" НА СЦЕНАТА НА ДТ "РАЧО СТОЯНОВ"- ГАБРОВО

Вечната история за най-красивата жена - Албена - сега на сцената  на Драматичен театър "Рачо Стоянов" - Габрово. "Албена" е запленяваща история за стихийната сила на любовта и за това колко разрушителна може да бъде завистта към красотата и щастието на другите. Колоритните персонажи в новия прочит на най-обичаната пиеса от Йордан Йовков ще ви запленят и разсмеят, а техните съдби няма да ви оставят безразлични.
Василена Попилиева

В един свят, изграден от младата сценографка Даниела Николчова и младата режисьорка Василена Попилиева властва красивата и талантлива дебютантка Цветина Петрова(НАТФИЗ). Особен акцент в този прочит е изградения колективен образ на селото – многолико и противоречиво. Един красив, стилен и вълнуващ спектакъл за любовта. Вижте го, вижте как най-младото ни творческо поколение „чете” българската класика.

Премиера на 14.04.2014г. (понеделник) от 19:00 часа на сцената на ДТ "Рачо Стоянов" - Габрово


"АЛБЕНА" НА ЙОВКОВ

Младата режисьорка Василена Попилиева репетира в ДТ "Рачо Стоянов" "Албена" на Йовков. В главната роля дебютира Цветина Петрова. За ролята на Гаврил е привлечен след спечелен кастинг Ивайло Иванов. И двамата са възпитаници на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Сценографията и костюмите са дело на Даниела Николчова, а оригиналната музика пише Петя Диманова. В спектакъла е ангажиран пълния състав на театъра.


"WORK IN PROGRESS"

Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово организира в паралелната програма на V-я международен фестивал на  спектаклите за един актьор – BGMOT’ 14г. (13 – 16 май) Work in Progress върху откъси от монодрамата на Недя Антонова „Щурчето”. Ще бъдат избрани пет млади режисьори, които да поставят по един откъс с актьор (по избор) от габровския театър. Ще работят 5 дни. На 18 май тези откъси ще бъдат показани пред специално жури. То ще избере режисьора, който да постави моноспектакъла в ДТ „Рачо Стоянов”. Фестивалът ще поеме пътните, хотела и командировъчните разходи на участниците.

Желаещите да се обадят на телефон 066 / 806 722
или  на e-mail: comedy@abv.bg


"РОМЕО И ЖУЛИЕТА" С ДВЕ НОМИНАЦИИ ЗА ИКАР 2014

За Драматичен театър - Габрово е изключителна чест, да Ви съобщим, че спектакъла "Ромео и Жулиета" на реж. Петринел Гочев е номиниран в две от категориите на наградите ИКАР 2014.
Целият екип подкрепя двете ни актриси Гергана Змийчарова (номинирана в категория "ДЕБЮТ") и Надежда Петкова (номинирана в категория "ПОДДЪРЖАЩА ЖЕНСКА РОЛЯ")!
Пожелаваме им успех!Драматичен театър "Рачо Стоянов" - Габрово © 2010г.